5 musea aan de Costa Blanca die je niet mag missen

Als we het hebben over de Costa Blanca, denken we automatisch aan de zon, het strand en de magnifieke gastronomie. De Costa Blanca is echter veel meer dan dat, deze regio heeft namelijk een zeer gevarieerde cultuur die u echt zal verrassen met zijn geschiedenis en tradities.

Wat is de oorsprong van chocolade? Hoeveel verschillende culturen bestonden er in Alicante? Hoe wordt de nougat uit Alicante gemaakt? Wanneer werd de eerste auto in Spanje geproduceerd?

Hieronder vindt u de vijf beste musea aan de Costa Blanca die u kunnen helpen verdiepen in de traditie van Alicante:

MARQ- Archeologisch Museum (Alicante)

Het zo beroemde archeologische museum van Alicante heeft acht zalen gepresenteerd wordt hoe mensen leefden van de oudheid tot nu.

In elke zaal ervaart u een verschillende sensatie, elk van hen heeft dan ook een ander ontwerp dat is aangepast aan de verschillende tijdperken.

Tijdens uw bezoek kunt u een spannende reis maken door de geschiedenis van Alicante, door de prehistorie, de Romeinen, de middeleeuwen en de moderne tijd.

De tentoonstellingen, innovaties en meer dan 81.000 stukken maakten dit museum tot het beste Europese museum van het jaar 2004.

 

Chocolademuseum (Villajoyosa)

De Valor Chocolate Factory is gevestigd in Villajoyosa en is het oudste en meest prestigieuze chocolademuseum van Spanje. Hun doel is om de wereld het volledige productieproces te laten zien van de delicatesse die niemand kan weerstaan.

Tijdens uw bezoek leert u over de geschiedenis door middel van verschillende en levendige tentoonstellingen en recreaties.

Het ligt op slechts 10 minuten van Benidorm en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Het is een unieke kans om iets meer te weten te komen over de geschiedenis van chocolade en natuurlijk om een ​​heerlijke warme chocolademelk te proeven!

 

Museum van oude voertuigen (Guadalest)

Als je een liefhebber bent van motoren, auto’s en motorsport in het algemeen, dan is dit een must-see.

Het museum heeft een zorgvuldige verzameling van meer dan 150 motorfietsen en verschillende auto’s uit de jaren 20 tot de jaren 70, waardoor u de geschiedenis van de fabricage van enkele historische modellen en hun productieplaatsen leert kennen.

Het museum is op een unieke manier ingericht, met veel antieke voorwerpen zoals koffiezetapparaten, radio’s en andere klassiekers die je jaren terug zullen voeren.

Het is gelegen in Guadalest, op 20 km van de stad Benidorm.

 

Nougatmuseum (Jijona)

Alicante wordt gekenmerkt door zijn stranden, zijn klimaat, zijn meer dan 300 dagen zon per jaar en zijn NOUGAT!

Dit heerlijke snoepje is in Jijona geboren, en tegelijkertijd kunnen we daar ook het museum vinden dat is opgericht met de bedoeling de geschiedenis van nougat te verspreiden.

U kunt zien hoe het is gemaakt, welke machines ze gebruiken, de evolutie van hun verpakking en hoe ze er reclame voor maakten door de jaren heen.

De bezoeken zijn voor zowel volwassenen als kinderen interessant en worden uitgevoerd door de hand van een interactieve gids.

Aan het einde van de tour kun je dit geliefde snoepje proeven dat zo typisch is voor Kerstmis in Alicante.

 

MACA – Museum voor Hedendaagse Kunst (Alicante)

Dit museum, gelegen in het centrum van Alicante, wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke musea voor moderne kunst in Spanje.

Het brengt belangrijke werken samen van meer dan 114 grote en gerenommeerde kunstenaars zoals Salvador Dalí, Pablo Picasso of Joan Miró.

Het heeft een grote collectie verdeeld in 3 zilversoorten, met een vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen. Een verplicht bezoek wanneer je enkele Spaanse talenten wil bewonderen.

< Terug