Alicante lijstaanvoerder van Spanje met meer dan 90 stranden gewaardeerd met de Blauwe Vlag

De onderscheiding van de “Blauwe Vlag” wordt toegekend door de Europese Stichting voor Milieueducatie, op basis van criteria zoals waterkwaliteit, informatieverstrekking en milieueducatie gepresenteerd door de stranden, milieubeheer, veiligheid en overige diensten.

Spanje is wereldwijd lijstaanvoerder van deze onderscheiding en in 2022 zijn er 16 nieuwe stranden aan de lijst toegevoegd, nu met een totaal van 621 blauwe stranden. Naast de stranden heeft Spanje ook 103 jachthavens en 5 toeristenboten met deze badge.

Binnen Spanje leidt de Valenciaanse Gemeenschap de nationale positie, met Alicante aan de leiding. Maar liefst in totaal 91 Blauwe Vlaggen, dankzij de inspanningen van de lokale gemeenschap om ervoor te zorgen dat we allemaal kunnen genieten van een schone en veilige omgeving.

Binnen de Alicante-gemeenten met het hoogste aantal onderscheidingen zien we Orihuela met 12 stranden bovenaan staan. Het wordt gevolgd door Denia en Santa Pola met 7, Pilar de la Horadada en Torrevieja met 6, en Alicante en La Villajoyosa met 5. Andere regio’s zoals Benidorm, Altea, Calpe en Guardamar del Segura hebben ook blauwe vlaggen.

Of je nu in Alicante woont of besluit de provincie te bezoeken, dit is zeker nog een extra reden om het brede scala aan prachtige stranden, als ook de voorzieningen die ze te bieden hebben te leren kennen en ervan te genieten.

 

< Terug