Altea: de koepel van de Middellandse Zee, de stad die de ziel geneest

Altea komt van het Griekse Altahia wat “ik genees” betekent. Gekenmerkt door de passage van vele beschavingen, zoals de Iberiërs, Grieken, Feniciërs en Romeinen, is Altea een stad die door hen allemaal is beïnvloed, maar met een unieke stempel.

Het staat bekend als de Koepel van de Middellandse Zee en heeft deze naam om verschillende redenen verdiend: van de stranden met schoon water tot de typische geplaveide straten van de oude stad, Altea heeft overal speciale hoekjes. Bovendien is het een van de belangrijkste culturele punten van de Spaanse Levante; met het Palau de Altea, de Faculteit voor Schone Kunsten van de Miguel Hernández Universiteit van Alicante, het Muziekconservatorium, het Cultureel Centrum van Altea la Vella en het Museum Muziek Etnische.

Een uiterst fotogenieke stad, waarin de witte gebouwen met blauwe details opvallen, uitzichten vanuit uitzichtpunten op de ongelooflijke turquoise zeestranden, geplaveide straatjes, balkons vol bloemen of prachtige details en winkels en galerijen met een Boheemse sfeer om erin te verdwalen uur. De mediterrane en bergkeuken is ook een sterk punt, niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook vanwege het feit dat je er rustiger kunt dineren dan in andere kustplaatsen, zelfs in het hartje van de zomer.

Altea is een plek voor iedereen met honderden plannen om te doen: concerten, knutselen, nautische activiteiten, plekken om jezelf te verliezen en oneindige rust. Een stad om even los te koppelen en de ziel te helen.

 

< Terug