Costa Blanca. Klimmen op de Sella

In ons vorige blog heeft u gelezen dat u prachtig kunt fietsen en wandelen rond Sella. Maar wist u al dat u hier ook avontuurlijk kunt klimmen? Als u van klimmen houdt kunt u uw hart ophalen in dit gebied aan de Costa Blanca. Tevens ook het belangrijkste en meest uitgestrekte klimgebied van de Costa Blanca met meer dan 250 verschillende klimroutes. Klinkt dit als muziek in de oren? Uw makelaar aan de Costa Blanca laat u graag kennismaken met dit prachtige klimgebied.

Sella ligt op slechts 20 km van Benidorm vandaan. Vanaf veel massieven heeft u een uitzicht op de Puig Campana. Tevens kijkt u overal op prachtige olijfbomen, cactussen en reuzenagaves. Sella bestaat uit verschillende deel-massieven en is op deze manier voor iedere klimmer geschikt. Zo kunt u hier klimmen als beginner, gevorderde of zeer ervaren klimmer. Waarbij u zowel bij warm als koud weer de ideale klim kunt kiezen met klimgraden tussen de 4e en 8e. Let op voor ongeveer 50 klimroutes in de ‘Hidden Valley’ moet u toestemming vragen aan de landeigenaar.

Sella ligt op ongeveer een half uur rijden van Benidorm en vanaf Alicante drie kwartier. Het klimgebied zelf ligt 4 km ten noordoosten van Sella. De aanloop naar de meeste klimroutes vanaf de diverse parkeerplaatsen, is ongeveer 15 minuten.

Heeft u een woning aan de Costa Blanca en houdt u van klimmen? Vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan Sella. Een geweldig gebied voor onze klimliefhebbers. Heeft u nog geen woning en bent u op zoek naar een woning aan de Costa Blanca? Uw makelaar aan de Costa Blanca kan samen met u uw wensen in kaart brengen. En wie weet bent u hier dan binnenkort ook aan het klimmen.

< Terug