Costa Blanca noord of zuid?

De Costa Blanca is een populaire bestemming, zowel voor vakantie als om te wonen of een tweede huis te hebben. Het klimaat is er fantastisch. Niet alleen door het aantal zonuren, maar ook omdat het een gezond klimaat is. De wereldgezondheids organisatie wijst het zelfs aan als de gezondste plek in Europa.

De Costa Blanca heeft geweldige stranden, mooi weer en bezienswaardigheden, dus hoe kiest u uit het noorden of het zuiden van de Costa Blanca. Het noorden is vanaf Denia tot Alicante en het zuiden vanaf Alicante tot en met Pilar de la Horadada.

Even wat verschillen: in het noorden meer bergen dicht bij zee. Dat is meteen een belangrijk verschil. Daardoor zijn er baaitjes en verschillend soorten stranden. Het is er wat groener dan in het zuiden.( het regent er ietsje meer.) de bergen betekenen vaak hele mooie uitzichten. Er zijn veel leuke autentieke dorpjes.

In het zuiden van de Costa Blanca is het vlakker. Supermooie brede zandstranden, zelfs duinen tussen Alicante en Torrevieja. Bergen beginnen op een afstand van rond de 20 km vanaf de zee. Er zijn prachtige zoutmeren. Een geliefde landingsplek voor talloze flamingo’s. In combinatie met de bergen die dit vlakkere gebied met zoutmeren omsluiten wordt het een heel gunstig klimaat voor mensen met gezondheidsproblemen waar het gaat om spieren, gewrichten en longen.

Diegenen voelen zich aanmerkeijk beter in dit klimaat. Omdat het droog is, is de begroeing minder groen,maar palmen en sinaasappelbomen genoeg!

Zowel in Noord en Zuid prachtige steden en bezienswaardigheden om te ontdekken.

Wij kennen zowel noord als zuid erg goed en willen u graag helpen de best bij u passende plek te vinden.

< Terug