Costa Blanca. Wandelen en fietsen in Sella

U heeft misschien uw droomhuis al gevonden via uw makelaar aan de Costa Blanca. U geniet volop van het Spaanse leven. Toch heeft u vast ook weleens zin om een dag actief bezig te zijn. Bezoek dan zeker eens Sella. Een typisch Spaans dorp op ongeveer 400 meter hoogte en op de flanken van de Aitana(1560m), aan de voet van de Penya de Sella(1100m). Hier kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken. Uw makelaar aan de Costa Blanca laat u hieronder kennismaken met dit prachtige gebied.

 

Sella is op zichzelf niet zo groot, maar heeft voor wandelaars en fietsers veel te bieden. Zo kunt u genieten van de prachtige pure natuurlijke omgeving. En dat allemaal op een half uur van Benidorm en driekwartier van Alicante vandaan. Dit klinkt goed toch?

 

Wandelen

U kunt werkelijk prachtig wandelen in dit gebied. Voor routekaarten en digitale GPS routes kunt u terecht bij de lokale B&B ’s. Er zijn verschillende routes. Hieronder staan twee voorbeelden.

  • FIT ARRANGEMENT; hier ligt de nadruk op mooie uitzichten voor beginners, variërend van 3,5 tot 7 km met lichte hoogteverschillen.
  • EXPLORE ARRANGEMENT; wat zwaarder, maar voor de ervaren wandelaar goed te doen en variërend van 4,5 tot 11,5 km.

 

Fietsen

Als u hier wilt gaan fietsen wordt er wat meer ervaring gevraagd. Dit omdat er ook bij de meest eenvoudige tochten wordt verwacht dat u een goede conditie en stevige benen heeft.

De uitzichten daarentegen zijn werkelijk sprookjesachtig. Ook voor fietsroutes kunt u terecht bij de lokale B&B ‘s in Sella.

 

Wist u al dat u op de weg naar Sella, de Rio de Sella en het stuwmeer passeert? Nou klinkt dit misschien niet zo heel belangrijk maar dat is het wel. Hier zijn namelijk drie bronnen, die het water opvangen wat van de omliggende bergen afstroomt. Aangelegd door de Moren (ca 1000 jaar na Chr.) En deze bronnen zijn nog steeds van essentieel belang voor de mensen in het dorp en de vele sportieve gasten die deze plek bezoeken. Zij zorgen namelijk tot op heden nog steeds voor alle watervoorzieningen.

 

Conclusie: Houdt u van wandelen en fietsen? Ga dan zeker eens een kijkje nemen bij Sella en geniet van al het moois wat dit gebied te bieden heeft.

 

 

 

< Terug