Een huis kopen aan de Costa Blanca. Wat is het NIE nummer in Spanje?

U droomt over een woning aan Spanje of heeft misschien al een woning in het vizier. Als buitenlander in Spanje is het verplicht om een NIE nummer aan te vragen. U heeft hier vast al eens van gehoord. Zo niet, uw makelaar aan de Costa Blanca legt u uit waarvoor u deze nodig heeft.

Een NIE nummer in Spanje is verplicht bij het aanschaffen van een auto of een woning bijvoorbeeld. Het is eigelijk een soort Identificatienummer dat vergelijkbaar is met het Nederlandse burgerservicenummer. U hoeft hiervoor niet resident te zijn. U hoeft zich dus niet uit te schrijven uit Nederland om te beschikken over dit nummer.

Het NIE is echter geen identiteitsbewijs. U kunt uzelf legitimeren bij instanties door uw NIE samen met uw paspoort of identiteitsbewijs te laten zien.

Wanneer u overgaat tot het realiseren van uw droom en een prachtige woning koopt aan de Costa Blanca heeft u ook een NIE nodig. Dit kunt u aanvragen bij het Commissariaat van de Nationale Politie. In veel gemeenten zit zo’n kantoor. Wanneer u een woning koopt via ons zullen wij u hierbij ondersteunen. Uw makelaar aan de Costa Blanca zal ervoor zorgen dat u dan binnenkort ook over een NIE nummer beschikt. Hiermee gaat er werkelijk een wereld voor uw open. U kunt dan namelijk van alles regelen in Spanje zelf. Hierdoor maakt u uw leven in Spanje nog comfortabeler.

Als u via ons een NIE nummer hebt aangevraagd krijgt u groen papiertje op A4 formaat. Van belang is dan om dit goed te bewaren. Maak eventueel kopieën voor instanties die dit ook accepteren. U raakt dan minder snel dit A4 kwijt.

Kortom. Maak uw droom waar en koop een prachtige woning aan de Costa Blanca. U zult dan genieten van de vele voordelen die een NIE nummer kan bieden. Bekijk onze diensten op onze website.

< Terug