Het is alweer bijna oktober; hoe staat Spanje ervoor met het Covid-virus?

Er mag steeds meer in Spanje; in de verschillende autonome regio’s worden de maatregelen steeds verder versoepeld. Er is een daling te zien in het aantal ziekenhuisopnames, een daling van het aantal nieuwe incidenten en de vaccinatiecampagne loopt op volle toeren door. Meer dan 75% van de bevolking is inmiddels volledig gevaccineerd. Momenteel kunnen ouderen al een derde coronavaccinatie krijgen. Dat neemt echter niet weg dat Covid nog steeds aanwezig is en er dus maatregelen van kracht blijven.

De overgebleven maatregelen verschillen per autonome regio, maar voor heel Spanje kun je toch uitgaan van de onderstaande regels:

De 1,5 meter afstand houden is de eerste algemene regel.

Om met het vliegtuig op vakantie/reis naar Spanje te kunnen gaan, moeten reizigers 48 uur voor vertrek online een SpTH gezondheidsformulier invullen waarmee een QR code wordt gegenereerd. Bij aankomst op een vliegveld in Spanje wordt deze QR-code gecontroleerd.  Verder moeten alle reizigers bij binnenkomst van het land een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs kunnen tonen.

In veel omringende landen geldt dat je een dergelijk bewijs ook moet kunnen laten zien om de horeca te betreden. Dit is momenteel in Spanje nog niet het geval. De openingstijden, het aantal personen wat wordt toegelaten en andere regels zijn regio-afhankelijk.

< Terug