Maak kennis met Villajoyosa: de stad in Alicante die ons doet denken aan een prachtige regenboog

Villajoyosa, of zoals de naam al aangeeft “gelukkige stad”, is een prachtige stad in Alicante, gelegen aan de Costa Blanca Noord, tussen El Campello en Benidorm. Elk jaar bezoeken duizenden toeristen Villajoyosa, aangetrokken door de prachtige kleurrijke ansichtkaarten die worden aangeboden van de beschilderde gevels en voor de rust van de stranden.

Veel van hen die aankomen om La Vila te leren kennen en vervolgens vertrekken, worden er verliefd op en blijven. Anderen kiezen het als hun tweede thuis. De redenen zijn legio en de conclusie is er maar één: La Vila is een bestemming die je niet mag missen.

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van Villajoyosa is dat het beeld van een authentieke Spaanse stad heeft weten te behouden: mediterraan, vissend en bruisend van cultuur. De kleurrijke gevels hebben een reden van oorsprong en de oorzaak gaat vele jaren terug. Er wordt aangenomen dat de vissers hun huis probeerden te herkennen vanaf een aanzienlijke afstand van de zee en zo terug wilden keren naar de juiste haven.

Wat betreft de stranden, er zijn verschillende opties, maar ze vallen allemaal op door hun kalmte. Playa del Centro is ideaal om te ontspannen en te genieten van de gastronomie in een van de vele bars die de promenade biedt. Wit zand en blauw water, bezaaid met hoge palmbomen die beschutting bieden tegen de zon. Bovendien heeft het een “Blauwe Vlag” en is het toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Hoewel La Villa een stad is die rust uitademt, trillen de harten van de inwoners net zo veel als de kleur van hun huizen. De inwoners van de stad, barsten van de ideeën en hebben meerdere bedrijven ontwikkeld die vandaag de dag een bezoek waard zijn.

Van gezonde gastronomiezaken zoals Care Food en Sana Bowls, of de typische rijstgerechten en tapas die je kunt proeven in een van de vele restaurants; tot La Casa Azul, huis en winkel van kledingontwerpster María Lorenzo.

Ook mag u een bezoek aan de beroemde chocoladefabrieken zoals Valor of Clavileño niet missen, die zorgen voor een ervaring van ongelooflijke smaken en aroma’s.

Een plek voor elk wat wils en dat zorgt ervoor dat haar bezoekers willen terugkeren.

< Terug