Ming & Peter

Al lang hadden we de droom van een huisje/appartement aan een zonnig strand in Spanje. Deze droom kreeg snel meer vorm toen we via een collega van ons in contact kwamen met Robert Openneer (directeur-eigenaar van RO Spain).

Nadat we zelf via internet een (mogelijk) geschikt appartement hadden gevonden, op een voor ons perfecte locatie in El Campello, zijn we samen met Robert het appartement gaan bezichtigen.

Het appartement had veel potentie, de prijs was gunstig en de locatie was inderdaad net zo mooi als op internet, alleen …… het appartement moest volledig worden gerenoveerd. Zelf hadden we daar nooit brood in gezien maar met de hulp en begeleiding van Robert (hij heeft een uitgebreid netwerk van aannemers, schilders, elektriciens etc.) is de renovatie echter vlekkeloos verlopen.

Ook met de aankoopprocedure, het openen van een Spaanse bankrekening, het aanvragen van een woonvergunning, water en elektriciteit overzetten, NIE-nummer aanvragen, contacten met de VVE etc. heeft hij ons perfect terzijde gestaan.

Toen we na enige tijd besloten om een tweede appartement te kopen, ditmaal bestemd voor de verhuur, zijn we dan ook weer met Robert in zee gegaan. Samen met hem en een collega makelaar uit zijn netwerk zijn we een aantal mogelijk geschikte appartementen gaan bezichtigen. Het was meteen raak en al snel konden we overgaan, wederom begeleid door Robert, tot de aankoop van een gezellig stadsappartement vlakbij het strand van Torrevieja.

M.b.v. Robert vonden we al binnen een paar dagen een geschikte huurder. En ook nu weer werd al het papierwerk, overzetten van elektriciteits- en water abonnementen, het verhuurcontract etc. door Robert begeleid.

Ook Paula, een van zijn medewerksters op kantoor, heeft ons vaak voortreffelijk geholpen met het regelen van internetabonnementen, het aanvragen van verzekeringen etc.

De handelswijze van Robert kenmerkt zich door een vriendelijke, behulpzame en persoonsgerichte aanpak. Eventuele obstakels en problemen ziet hij als een uitdaging die hij samen met de klant op creatieve wijze aangaat. Je hebt daardoor nooit het gevoel er alleen voor te staan. Iets wat voor ons erg van belang is, aangezien we de Spaanse taal (nog) niet voldoende machtig zijn.

Mede dankzij RO Spain konden wij onze droom in Spanje realiseren.

< Terug