Huizen en appartementen kopen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca ligt aan de zuidoost kust van Spanje en maakt onderdeel uit van de Comunidad Valenciana. Het strekt zich uit tussen Denia in het Noorden en Pilar de la Horadada in het zuiden over een totale kustlengte van 244 km.

Het is een kuststreek met prachtige, goudkleurige stranden en beschutte baaien. De Costa Blanca heeft haar naam niet te danken aan de beroemde stranden, maar aan de wit bloeiende bomen.

Costa Blanca

Costa Blanca

De witte zandstranden, afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen, maken de kustlijn tot een bloeiend geheel.

De Costa Blanca heeft een mild klimaat. In de zomermaanden is het gemiddeld 25 graden Celsius en in de wintermaanden is dat gemiddeld 10 graden Celsius. De zon schijnt er overvloedig aan de Costa Blanca met jaarlijks meer dan 300 zonnige dagen per jaar en er is een lage luchtvochtigheid.

De meest neerslag valt in de lente en in de winter. In de winter in de berggebieden boven de 1500 meter zelfs in de vorm van sneeuw.

Door dit prachtige klimaat met zachte winters en een lage vochtigheidsgraad van de lucht, is de Costa Blanca bij uitstek geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, reuma en andere aandoeningen. Door dit microklimaat en de zoutmeren in het zuiden van de Costa Blanca staat dit mooie stukje aarde op de lijst van de 10 gezondste plekken op aarde.

De Costa Blanca Noord is het gedeelte van de Costa Blanca ten noorden van Alicante. Herkenbaar door het bergachtige en groene landschap en prachtige baaien. In het noorden van de Costa Blanca zijn er meer villa’s en huizen te koop dan appartementen, met als uitzondering Benidorm met zijn wolkenkrabbers.

De Costa Blanca Zuid ligt ten zuiden van Alicante en strekt zich uit tot aan de provincie Murcia. Als u een appartement wilt kopen aan de Costa Blanca met zeezicht, dan heeft u hier ruime keuze tegen betaalbare prijzen.

De Costa Blanca staat bekend om haar milde microklimaat en goede bereikbaarheid. Met heerlijke warme zomers en milde winters is dit een vakantiebestemming voor elke periode van het jaar.

De Costa Blanca heeft een Mediterraan microklimaat met het minste contrast in weerbeeld van heel Spanje.

Door onze jarenlange ervaring hebben we goede contacten met betrouwbare projectontwikkelaars, banken en bouwbedrijven. Wij hebben ruime en gepersonaliseerde selectie woningen op maat voor elke klant en voor elk budget. Bovendien leveren wij een FULL service.

Example Site - Frequently Asked Questions(FAQ)
1 2 3