Huizen en appartementen kopen in Murcia

Murcia is de provincie ten zuiden van de provincie van Alicante en ten noorden van Andalusië. De totale provincie van Murcia telt meer dan 1,5 miljoen inwoners. De hoofdstad van de provincie Murcia is tevens Murcia en heeft verschillende bezienswaardigheden.

Het klimaat in Murcia is ongeveer gelijk aan die van de provincie van Alicante, met het verschil dat het in de zomer het een paar graden warmer kan zijn.

Het internationale vliegveld van Murcia is gelegen in San Javier. Dit vliegveld is van oorsprong een militair vliegveld, echter op dit moment vliegen verschillende maatschappijen op San Javier.

Murcia

Murcia

In Murcia is een nieuwe internationaal vliegveld gebouwd, genaamd Covera. Dit internationale vliegveld is reeds helemaal afgebouwd, echter is deze nog niet in gebruik genomen. De verwachting is dat dit vliegveld dit of volgend jaar in gebruik genomen gaat worden. Het zou dan een van de belangrijkere vliegvelden met intercontinentale vluchten van Spanje moeten worden.

Steeds meer mensen nemen de stap om een huis te kopen in Murcia dan wel landinwaarts of bij de prachtige kust. De kust van Murcia is sterk in ontwikkeling en er worden prachtige villa’s en appartementen te koop aangeboden.

Een huis kopen in Murcia is zeker een goede investering omdat de prijzen in deze regio sterk stijgende zijn. Dit komt doordat steeds meer mensen dit prachtige stukje Mediterrane kust ontdekken.

De Mar Menor is een grote lagune in het zuidoosten van Murcia, deze lagune is gescheiden van de Middelandse zee door een schiereiland, La Manga del Mar Menor. Dit schiereiland is 21 kilometer lang en de breedte verschilt van 100 meter tot 1200 meter.

De stranden van de Mar Menor behoren tot de plaatsen San Pedro del Pinetar, San Javier, Los Alcálzares en Cartagena. Het water van de Mar Menor is warm, dit komt omdat de maximale diepte slechts 7 meter is.

Een huis of appartement kopen in San Pedro del Pinetar is weggelegd voor de mensen die alle voorzieningen dichtbij wensen te hebben maar toch de rust zoeken aan de Middelandse zee.

1 2 3