Huizen en appartementen kopen in Torrevieja

Torrevieja is een badplaats aan de Middelandse zee op 40 minuten rijden van de stad Alicante. Torrevieja betekent letterlijk “Oude toren”. De stad telt ruim 200.000 inwoners. Maar in het hoogseizoen kan dit wel vijf keer zoveel zijn.

De belangrijkste inkomstenbron van Torrevieja was vroeger altijd de zoutwinning uit de Salinas van Torrevieja. Tegenwoordig is dat het toerisme. Het is een zeer populaire vakantiebestemming voor de Europeanen en Spanjaarden.

Torrevieja

Torrevieja

Steeds meer Nederlanders en Belgen kopen hun tweede huis in Spanje, dit omdat het op dit moment het meest interessante land om een betaalbare woning te vinden en welke goed te bereiken is.

Veel mensen kiezen er voor om een huis te kopen in Torrevieja omdat het een trekpleister is voor toeristen uit het binnenland van Spanje en uit het buitenland. Hierdoor is het rendement op de verhuur zeer de moeite waard.

La Mata grenst aan het noorden van Torrevieja en heeft prachtige stranden, ook hier een appartement kopen is een goede investering gezien de bezetting door toeristen het gehele jaar door.

Ten zuiden van Torrevieja ligt de badplaats Orihuela Costa, welke weer onderverdeeld is in de wijken Punta Prima, Playa Flamenca, Villamartin, Dehesa de Campoamor, Cabo Roig en Milpalmeras. Hier zijn prachtige stranden die geprezen worden met blauwe vlaggen voor de kwaliteit van de stranden en havens.

In een straal van 20 minuten rijden zijn er meer dan 20 golfbanen, welke bekend staan om hun kwaliteit en diversiteit.

Investeerders die op zoek zijn naar een betaalbaar appartement of huis dichtbij zee, golfbanen en alle voorzieningen, en welke tevens goed te verhuren is, kiezen vaak voor het kopen van een appartement in Orihuela Costa, La Mata of Torrevieja.

Het vliegveld van Alicante ligt op 53 kilometer en het internationale vliegveld van San Javier (Murcia) is ook slechts 25 minuten rijden.

Bovendien door de zoutmeren, de bergrug die loopt van Altea tot aan Cartagena en het Middelandse zeeklimaat heeft dit gebied een microklimaat, waardoor mensen die aan reuma of artritis lijden daar minder last hebben en in sommige gevallen zelfs geen medicatie meer hoeven te nemen.

Niet voor niets is deze plek door de Wereld Gezondheidsorginisatie (WHO) uitgeroepen tot een van de gezondste plekken op aarde.

1 2 3