Reviews

IMG-20180823-WA0016

Johan, Carine & Mathijs

En toen werd de droom tastbaar…

Na vele jaren denken, zoeken & dromen maar niet doen, trokken we onze stoute schoenen en hup de auto in naar de Second home beurs in Utrecht. Vanwege het klimaat en de korte vliegreis kozen we voor Spanje. Een paar uur liepen we verwonderd met een blik van “wat-een-aanbod” rond op de beurs, en besloten dan toch maar weer om deze af te sluiten met wat Spaanse Tapas.

Op weg naar de uitgang werden we aangesproken door alweer een verkoper…”op zoek naar iets in Spanje? Even wat tijd, dan geef ik je wat uitleg over de verschillende streken”

De rust en aangename verwelkoming van Wim Borghmans deed ons halt houden bij RO SPAIN. De weken na de ontmoeting werd er gemaild, gebeld, gelachen en uiteindelijk een eerste vlucht geboekt voor een bezichtigingsreis! Het was een hartelijk weerzien, alles was fijn geregeld, van hotel, tot vele kilometers rondrijden, lachen, luisteren, lekkere hapjes, en weer veel lachen. Vooral het persoonlijke contact bleef opvallen. Dag 3 gingen we door de knieën voor de “atico” in resort SUNGOLFBEACH. We trokken huiswaarts met een tevreden gevoel. Een paar maanden later vlogen we een 2de keer naar Alicante voor het nodige papierwerk. Advocaat, bank, NIE-nummer, notaris, meubelwinkel…dag vullende-programma’s, alweer netjes geregeld. We sloten de 3-daagse af met een heus Spaans feest waar we ook Robert, zaakvoerder van RO SPAIN mochten ontmoeten…de dans lukte best, enkel de taal was een barrière! (No hablo Espagnol)

De verdere afwerking van de atico werd door Wim opgevolgd, regelmatig kregen we updates, via bericht en telefoontjes.

Op 25 juli werden we officieel eigenaar. Op 8 augustus werden we verrast met foto’s en een telefoontje van Wim….de inrichting was compleet! Voor alles was gezorgd, van het meubilair, poetsproducten, de extra stopcontacten op het terras tot zelfs koffie!

En zo kunnen we ook in Spanje echt” thuis komen”….

Hasta Luego!

Morgan

Na verschillende contacten met makelaars in Spanje, voelden we ons het beste bij Wim Van RO Spain. Na onze wensen duidelijk gemaakt te hebben was hij ervan overtuigd dat hij een geschikt appartement voor ons ging vinden. En dat is hem zeker gelukt!

Hij voelde snel aan wat we wel en niet wilden. We besloten al snel om voor een nieuwbouw appartement te gaan. Wim gaf ons tips waarop we moesten letten, en hierbij waren best wel wat zaken waar we zelf niet aan dachten. Hij probeert echt te vinden wat je wil en niet om zomaar het duurste te verkopen.

We hebben nu ons droomstekje in Spanje, maar moesten we ooit nog verhuizen, dan gaan we zeker terug bij Wim ten rade!

Maria & Romain

Onze ervaring met RO Spain Real Estate zal ons altijd bijblijven. Dhr. Wim Borghmans nam als eerste persoonlijk contact met ons op nadat we enkele makelaars geraadpleegd hadden.

Voor ons was hij meteen de geschikte persoon, hij stelde ons meteen gerust en liet alles rustig verlopen. Wij hebben verschillende appartementen bezocht, en hebben ruimschoots onze tijd kunnen nemen (ook op zijn aanraden) om er over na te denken.

Nadat we gevonden hadden wat we wilden, een modern appartement nabij La Zenia in Villamartin zijn we overgegaan tot de aankoop. Deze verliep zoals ons werd voorgesteld, Wim heeft alles voor ons mede geregeld en ons begeleid bij de bouwheer, notaris, gemeentehuis en advocaat.

Een hele geruststelling was dat alles door Wim vertaald werd en duidelijk uitgelegd. Na de aankoop was het niet gedaan want ook hierna zijn we verder geholpen voor aankoop en inrichting van meubelen, internet aansluiting, NIE nummer, fiscale begeleiding, aansluiting TV en nog veel meer.

Wat ons betreft: RO SPAIN REAL ESTATE is een aanrader !!!

Peter en Ming

Ming & Peter

Al lang hadden we de droom van een huisje/appartement aan een zonnig strand in Spanje. Deze droom kreeg snel meer vorm toen we via een collega van ons in contact kwamen met Robert Openneer (directeur-eigenaar van RO Spain).

Nadat we zelf via internet een (mogelijk) geschikt appartement hadden gevonden, op een voor ons perfecte locatie in El Campello, zijn we samen met Robert het appartement gaan bezichtigen.

Het appartement had veel potentie, de prijs was gunstig en de locatie was inderdaad net zo mooi als op internet, alleen …… het appartement moest volledig worden gerenoveerd. Zelf hadden we daar nooit brood in gezien maar met de hulp en begeleiding van Robert (hij heeft een uitgebreid netwerk van aannemers, schilders, elektriciens etc.) is de renovatie echter vlekkeloos verlopen.

Ook met de aankoopprocedure, het openen van een Spaanse bankrekening, het aanvragen van een woonvergunning, water en elektriciteit overzetten, NIE-nummer aanvragen, contacten met de VVE etc. heeft hij ons perfect terzijde gestaan.

Toen we na enige tijd besloten om een tweede appartement te kopen, ditmaal bestemd voor de verhuur, zijn we dan ook weer met Robert in zee gegaan. Samen met hem en een collega makelaar uit zijn netwerk zijn we een aantal mogelijk geschikte appartementen gaan bezichtigen. Het was meteen raak en al snel konden we overgaan, wederom begeleid door Robert, tot de aankoop van een gezellig stadsappartement vlakbij het strand van Torrevieja.

M.b.v. Robert vonden we al binnen een paar dagen een geschikte huurder. En ook nu weer werd al het papierwerk, overzetten van elektriciteits- en water abonnementen, het verhuurcontract etc. door Robert begeleid.

Ook Paula, een van zijn medewerksters op kantoor, heeft ons vaak voortreffelijk geholpen met het regelen van internetabonnementen, het aanvragen van verzekeringen etc.

De handelswijze van Robert kenmerkt zich door een vriendelijke, behulpzame en persoonsgerichte aanpak. Eventuele obstakels en problemen ziet hij als een uitdaging die hij samen met de klant op creatieve wijze aangaat. Je hebt daardoor nooit het gevoel er alleen voor te staan. Iets wat voor ons erg van belang is, aangezien we de Spaanse taal (nog) niet voldoende machtig zijn.

Mede dankzij RO Spain konden wij onze droom in Spanje realiseren.