Vakantiewoning in Spanje nog steeds erg populair

Spanje is nog steeds dé favoriet bij de aankoop van een tweede woning in het buitenland. De Costa Blanca is de meest populaire regio.

Dat is ook niet zonder reden… de prijzen van vakantiewoningen in Spanje zijn erg interessant en de snelle bereikbaarheid telt ook mee. Bovendien is de economie en politiek stabiel en schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar aan de Costa Blanca. Het microklimaat zorgt er ook voor dat het een toeristische trekpleister is.

Vooral de lowcost vliegmaatschappijen maken Spanje goed bereikbaar. Elke dag zijn er vele vluchten die landen op het internationale vliegveld van Alicante, welke het afgelopen jaar meer dan 15 miljoen passagiers vervoerde.

Maar ook het nieuwe vliegveld van Murcia (Covera) is interessant, zo hebben huiseigenaren de keuze uit 2 internationale vliegvelden om hun vakantiewoning te bereiken.

87 miljoen toeristen die Spanje jaarlijks bezoeken verblijven in hotels en vakantiewoningen.

De trend van de laatste jaren is dat steeds meer mensen kiezen voor het huren van een woning of appartement in plaats van het verblijven in een hotel. Nu met het coronavirus is deze trend alleen maar toegenomen.

< Terug