Een bezoek aan de stad prachtige stad Alicante. Top 3 bezienswaardigheden.

Als u ons wellicht op de Second Home Beurs heeft ontmoet bent u vast razend enthousiast over de huizen aan de Costa Blanca. Want zeg nou eens eerlijk, wie wilt hier nou niet wonen?

Tussen de bezichtigen (via uw makelaar in Alicante) kunt u een bezoek brengen aan deze prachtige stad. Ook voor de mensen die het geluk hebben al een woning te bezitten aan de Costa Blanca is het zeker de moeite waard om eens een prachtige dagtocht te maken naar Alicante. Of te wel meer tijd te besteden in deze stad.

Een stad die nog weleens ten onrechte over het hoofd wordt gezien. Terwijl het toch zeker een bezoek waard is! Daarom via deze weg een top drie aan bezienswaardigheden in Alicante die u zeker eens moet bezoeken.

Castillo De Santa Barbara

Het enorme kasteel van Santa Barbara ligt op de top van de 166 meter hoge Monte Benecantil. Het kasteelcomplex is opgebouwd uit elementen die uit verschillende jaren stammen. Van de overblijfselen die er nu nog staan stammen de oudste uit de 11e tot de 13e eeuw. Een groot deel van het kasteel is pas na de Middeleeuwen toegevoegd. Ook zijn delen van het kasteel af en toe als gevangenis gebruikt. Als u boven bent kunt u hier de ruïnes bekijken en bovenal genieten van het prachtige uitzicht over de stad. 

U kunt de ruïnes van het kasteel op meerdere mogelijkheden bereiken. Wandelend via de vestingmuur of via het Parque de la Ereta. Of u kunt beneden de lift nemen die midden in de heuvel aangelegd is. Je bereikt de lift via de 205 meter lange wandeltunnel waarvan de ingang zich aan Calle Jovellanos bevindt. De ingang ligt enkele tientallen meters ten zuidwesten van de witte oversteekbrug voor voetgangers over de drukke Calle Jovellanos. Overdag betaal je voor het gebruik van de in 2011 heropende liften een kleine vergoeding, ‘s avonds is kun je gratis naar boven. Het kasteel zelf is vrij toegankelijk. Boven bij het kasteel is ook een restaurant gevestigd.

Het kasteel met schitterend uitzicht is met stip de nummer 1 bezienswaardigheid van Alicante.

 Explanada de España

Misschien wel 1 van de mooiste wandelboulevards van Spanje. Wandel over het brede bad met de diverse kraampjes. Wat vooral ‘s avonds als ontmoetingsplek wordt gezien. En dat onder het genot van een heerlijk zeebriesje. Wat wilt u nog meer?

Barrio de Santa Cruz

Deze oude volkswijk is ongetwijfeld het allermooiste stukje van de stad. Slenter door een doolhof van smalle

straatjes en trappetjes langs kleurrijke huisjes met schilderachtige voordeuren en vrolijke bloempotten.

Een wijk die niet mag worden overgeslagen.

< Terug