Einde van het verplichte gebruik van mondmaskers in Alicante

Twee weken geleden is in de provincie Alicante het gebruik van mondkapjes in binnenruimtes niet meer verplicht, met als uitzonderingen; gezondheidscentra, openbaar vervoer, woningen en apotheken.  Op deze manier komt een einde aan één van de maatregelen die is genomen om de verspreiding van COVID tegen te gaan en die al meer dan twee jaar van kracht was. Het wordt echter aanbevolen om het mondmasker te dragen in drukke ruimtes met slechte ventilatie.

De meerderheid van de bewoners in Alicante is dankbaar voor het einde van het verbod en zeker voor de zomer. In feite was de gewoonte om het mondmasker te dragen de afgelopen maanden aanzienlijk afgenomen.

Er wordt aangenomen dat het tijd is om COVID als een endemisch virus te gaan behandelen, en hoewel een toename van besmettingen wordt verwacht als gevolg van de mobiliteit van de bevolking, zal dit geen significante impact hebben op ziekenhuisopnames. Dit is te wijten aan het hoge percentage gevaccineerde personen en aan het feit dat de meesten de ziekte al hebben gehad, wat resulteert in “minimale” aantallen.

De onderzoekers zijn het erover eens dat de vooruitzichten goed zijn, en moedigen de inwoners van Alicante en degenen die de provincie bezoeken aan om te genieten van de activiteiten die door de stad en haar omgeving worden aangeboden, een beroep doend op het geweten en de verantwoordelijkheid van de mensen als de beste maatregel om onszelf te beschermen.

< Terug