Nergens beter wonen dan aan de Spaanse Costa’s

Uit officieel onderzoek van de Expat City Ranking 2020 van InterNations blijkt dat je als expat nergens beter kan wonen dan in Valencia, Alicante of Málaga, niet toevallig stuk voor stuk steden aan de Spaanse Costa’s.

Aan de hand van een enquete lieten 15.000 expats uit 66 steden hun stem horen. Het resultaat werd onderverdeeld in vier categorieën – levenskwaliteit, financiën en huisvesting, inburgering en werkleven.

Twee steden aan de Costa Blanca halen de eerste en tweede plaats: Valencia haalde het nipt van het naburige Alicante. Ook Málaga, aan de Costa del Sol, scoorde met een zesde plek uitstekend.

Bij deze is nogmaals bewezen dat wonen in het zuiden van Spanje simpelweg een droom is. Volg even mee waarom.

Levenskwaliteit

Geen enkele stad ter wereld scoort beter dan Valencia, vooral op vlak van vrije tijd, klimaat, gezondheid en milieu doet de grootste stad aan de Costa Blanca het uitstekend.

Met 300 dagen zon per jaar wordt de stad niet te heet of te droog door de altijd aanwezige zeebries die er voor zorgt dat de temperaturen niet te hoog de lucht inschieten, zoals in de rest van Spanje.

De stranden, de parken en de heuvels rond te stad, de restaurants en de musea bieden veel ontspanning en mogelijkheden om vrije tijd door te brengen.

Inburgering

Expats in Alicante zijn erg tevreden met hun sociaal leven. Door het gemak van het leven en de vriendelijkheid van de mensen vindt 68% van hen het gemakkelijk om vrienden te maken, tegenover een globaal gemiddelde van 47%. Expats menen ook dat je zelf zonder kennis van de taal probleemloos aan de Costa Blanca kan wonen.

 Werkleven

De cijfers uit deze categorie wijzen erop dat veel expats de steden aan de costa’s vooral beschouwen als uitwijkmogelijkheid. Weinig expats verhuizen naar de zon om er carrière te maken, wel om er te ontladen van het werk. Tijdelijk, in het geval van een tweede woonst aan de zonovergoten costa’s. Of definitief en naar zuid-Spanje verhuiwen om te genieten van hun welverdiende pensioen.

Spanjaarden werken om te leven en niet andersom. Die relaxte levensstijl trekt velen net aan. Al wil dat niet zeggen dat er helemaal geen mogelijkheden zijn. Alicante, Valencia en Málaga scoren beter dan wereldsteden als Hong Kong, Milaan, Seoel of Rome.

Financiën en huisvesting

De steden aan de Spaanse zuidkust zijn toppers voor elke expat die waar voor z’n geld verwacht. Met dank aan de lage levenskost, die een pak onder die van zowat alle andere Europese steden ligt, en de overvloed aan betaalbare en kwaliteitsvolle woonsten.

Voor elk budget is er wel iets beschikbaar, van een bescheiden appartement tot een luxueuze villa. Daar weten wij natuurlijk alles van. Wilt u ook weten wat er mogelijk is met uw budget, contacteer ons dan vrijblijvend!

< Terug