Spanje is uitgeroepen tot het gezondste land om in te wonen.

De Bloomberg Global Health Index voor 2020 heeft Spanje uitgeroepen tot het gezondste land om in te wonen. Volgens het rapport van dit jaar wordt Spanje beschouwd als de gezondste bevolking ter wereld, met Italië op nummer 2, gevolgd door IJsland, Japan en Zwitserland.

Er zijn verschillende factoren die ertoe bijdragen dat een land gezond of ongezond is. Over het algemeen zijn de gezondste landen ontwikkeld, met minder vervuiling, hebben toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg en schoon drinkwater. “Ongezonde landen” hebben over het algemeen geen toegang tot schoon water of een goede gezondheidszorg. Op deze plaatsen wordt men over het algemeen sneller ziek, is er meer vervuiling en is de kwaliteit van het leven doorgaans lager met een kortere levensverwachting en een hoger kindersterftecijfer.

De Bloomberg Global Health Index houdt rekening met al deze factoren en rankt zo 169 van de gezondste en meest ongezonde economieën ter wereld. Andere factoren zijn onder meer: ​​gezondheidsrisico’s zoals roken, hoge bloeddruk en obesitas; levensverwachting; ondervoeding en doodsoorzaken.

Het land drinkt misschien veel wijn, rookt en blijft laat op, maar hun voedingskeuzes en andere levensstijlkeuzes zijn wat hen boven de rest van de overige 168 landen plaatst. Spanje heeft namelijk het hoogste percentage wandelaars: bijna 40% van de bevolking wandelt overal naartoe en volgt een mediterraan dieet dat boordevol gezonde vetten, groenten en peulvruchten zit, met weinig bewerkte voeding en rood vlees.

Bovendien is het universele gezondheidszorgprogramma in Spanje zeer succesvol, deze gezondheidszorg is voor iedereen toegankelijk en wordt uitgevoerd door bijzonder vakkundige artsen, verpleegsters en andere specialisten. Daarnaast neemt jaarlijks in Spanje het aantal mensen dat sterft aan kanker en hart- en vaatziekten af.


Voor diegene die wil weten waar Nederland en België zich bevinden in deze index, dat is slechts de 15e plaats voor Nederland en België staat helaas pas op de 28ste plaats. Twijfel er de volgende keer dus niet als u denkt aan een tweede woning te kopen in Spanje 😉

< Terug