Tropische temperaturen aan de Costa Blanca

Het nieuwe jaar is vreemd begonnen in Spanje met praktisch alle weersomstandigheden in slechts 25 dagen. Terwijl de maand en het jaar koud en met heel veel sneeuw begon in sommige delen van Spanje, zal de eerste maand van het jaar eindigen met zomerse temperaturen.

De Spaanse weerdienst geeft aan dat het vanaf deze week erg warm gaat worden op veel plaatsen in het land. Daarbij hebben we het over temperaturen die normaal gesproken deze tijd van het jaar gemeten worden op de Canarische Eilanden maar die de komende dagen ook te merken zullen zijn langs de Middellandse Zeekust, op de Balearen maar ook langs de Atlantische Oceaan.

De weerdienst spreekt over maximale temperaturen tot 30 graden wat waarschijnlijk gehaald zal worden in de regio Murcia of in het zuiden van de provincie Alicante waar 26 en 28 graden voorspeld zijn. Nét zo warm als op Tenerife en Gran Canaria waarmee de autonome regio’s Valencia de hoogste temperaturen halen op het Spaanse vasteland.

Medeverantwoordelijk hiervoor is dat de Costa Blanca geniet van een microklimaat door zijn bijzondere ligging en landschap. Het microklimaat komt doordat vanaf Murcia tot Denia, zich in het directe achterland een bergketen bevindt, die als een soort kom in het binnenland ligt.  Deze bergketen werkt als een buffer voor weersinvloeden vanuit zowel het binnenland als vanuit de zee.

Dit maakt van de Costa Blanca één van de gezondste plekken om te wonen ter wereld.

< Terug