Wonen in Santa Pola aan de Costa Blanca

Als u zich via uw makelaar aan de Costa Blanca aan het oriënteren bent naar een woning, kunt u ook eens de plaats Santa Pola bekijken. Wat dacht u van een woning met uitzicht over de middellandse zee en zonsondergangen van extreme schoonheid? Het begint bij u vast ook al te kriebelen.

Een zeegaande traditie, prachtige stranden, mediterraan klimaat en de natuurlijke rijkdommen komen samen in dit prachtige kustplaatsje, Santa Pola. Gelegen in het oosten van de Costa Blanca, waar er van alles te doen is voor jong en oud, voor rustzoekers of avonturiers. Op slechts 10 km van het vliegveld Alicante.

Stranden:

De stranden van Santa Pola bestaan uit lange zandstroken en meer romantische en intieme baaitjes. Een bekend strand is de Playa Levante. Een plek wat u zeker gezien moet hebben. Hier wakkert nog altijd de blauwe vlag als beloning voor de kwaliteit en de vele voorzieningen.

Niet onbelangrijk liggen deze stranden allen in de buurt van het centrum van Santa Pola. U kunt hier dus tevens heerlijke dagen doorbrengen op korte afstand van uw woning.

Kasteel:

Op plaza de la Glorieta, in het centrum van Santa Pola, kunt u het 16de -eeuwse kasteel bezoeken dat tot het cultureel erfgoed van de provincie Alicante behoort. Het is een prachtig voorbeeld van militaire architectuur in de renaissance. Het doel van het kasteel was om lokale vissers te beschermen tegen veelvuldige aanvallen van piraten. Binnen in het kasteel kunt het museum bezoeken.

< Terug