6 natuurlijke zwembaden in Alicante om af te koelen deze zomer

De stranden en baaien van de kust van Alicante zijn een van de grootste attracties van de hele Costa Blanca. Wat is er lekkerder dan midden in de zomer even af ​​te koelen en een duik te nemen? Maar niet alle charmes van de provincie Alicante liggen aan de kust. Er zijn ongelooflijke gebieden in het binnenland om te ontdekken, waaronder verschillende watervallen en natuurlijke zwembaden.

Las Fuentes del Algar

Op slechts 12 kilometer van Benidorm ligt het beroemdste natuurlijke zwembad van de provincie. Het is gelegen in de gemeente Callosa de Ensarriá en is een gebied dat omringd is door bergen en nabijgelegen rivieren, zoals de Guadalest en de Algar. Het heeft talloze watervallen die verschillende poelen vormen, waarin het water opvalt door zijn transparantie, zijn rust en zijn temperatuur.

Naast het natuurlijke zwembad kan je genieten van de gevarieerde en prachtige vegetatie en verschillende activiteiten, zoals canyoning. Het is uitgeroepen tot beschermd gebied en voor velen is het een natuurlijk waterpark.

El Gorg del Salt

Gelegen in het beschermde gebied en de route van de Barranco de la Encantada nabij de gemeente Planes. Deze kleine waterval slaagt erin een natuurlijk zwembad te vormen in de vorm van een lagune. Zwemmen is toegestaan, waardoor het in de zomermaanden een perfect alternatief is voor het strand. Het water reflecteert het groen van de omgeving en is daarnaast heel verzorgd en schoon.

El Molí L’Ombria

Het is gelegen in de Sierra de la Fontanella en in de gemeente Banyeres de Mariola. Het is een erkend kampeer-, picknick- en recreatiegebied. El Molí de L’Ombria is een startpunt voor verschillende wandelroutes, aangepast en eenvoudig, zoals de Ruta del Molins en de Ruta dels Miradors. Het is een bijzondere en prachtige natuurlijke omgeving aan de oevers van de rivier de Vinalopó. De vegetatie van het gebied slaagt erin een microklimaat te creëren om van de zomer in al zijn pracht te kunnen genieten.

De Racó de Sant Bonavertura

Het is een van de andere plaatsen in het binnenland in de provincie met een waterval en een natuurlijk zwembad. Het is gelegen in de gemeente Alcoy en in de buurt van het natuurpark Carrascal de la Font Roja waar je prachtige wandelingen kan maken en verdwalen in de natuur.

El Nacimiento del Vinalopó

Deze route staat bekend om zijn natuurlijke waterval Toll Blau. Het is een verborgen gebied en de perfecte optie om een ​​dag te wandelen en in de bergen door te brengen. Tijdens de hele route zult u betoverende uitzichten tegenkomen terwijl u de loop van de rivier volgt.

El Salt

El Salt is een prachtig natuurlijk zwembad in de gemeente Xixona. Het is een kleine lagune tussen bergen en heeft een kort pad dat leidt naar een ravijn waar het zwembad zich bevindt en waar u de waterval in al zijn pracht kunt waarderen.

Of je nu op zoek bent naar verkoeling of een prachtige wandeling, de natuurlijke zwembaden zijn het bezoeken waard tijdens uw verblijf in Alicante!

< Terug