Comunidad van Valencia geeft groen licht voor het opheffen van perimetrische afsluitingen

Na het afschaffen van de alarmfase op 9 mei zijn de coronamaatregelen in de regio Valencia (Costa Blanca) enigszins versoepeld, zo is er een avondklok van 00.00 uur tot 06.00 uur. Bars en restaurants kunnen openblijven tot 23.30 uur met een bezetting buiten van 100% en binnen van 50% en een maximum van 10 personen per tafel.

Sociale bijeenkomsten in zowel openbare als privé-plaatsen kan met maximaal 10 personen.  Theaters, bioscopen, musea, concerten en religieuze instellingen hebben een capaciteitslimiet van 75%.

Een grote verandering is het schrappen van de perimetrische sluiting van de Comunidad Valenciana, dit wil zeggen dat de regio-grens weer is geopend en je opnieuw vrij mag reizen van én naar de Comunidad Valenciana.

De nieuwe regels zijn goedgekeurd door de Generalitat en zullen de autonome regio een nieuwe en veelbelovende fase laten ingaan dankzij een voortschrijdende vaccinatiecampagne en verbeterde gegevens.

De cumulatieve incidentie (de proportie van het aantal personen in een populatie dat binnen een bepaalde tijdsperiode een ziekte ontwikkelt) van de Comunidad  van Valencia blijft de laagste in Spanje met 40 gevallen per 100.000 inwoners.

< Terug