Costa Blanca. Regels voor fietsen in Spanje.

Droomt u ook van een prachtige woning aan de Costa Blanca en houdt u van fietsen. Aan de Costa Blanca kunt u prachtige fietstochten maken. Dit voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Toch gelden er in Spanje andere regels dan in Nederland. Uw makelaar aan de Costa Blanca heeft dat voor u uitgezocht.

De Spanjaarden zelf zien een fiets meer alleen sportmiddel. U heeft vast al weleens die Spanjaarden gezien op de fiets met een reclame pak aan. Met daarnaast handschoenen, speciale schoenen of in ieder geval speciale kleding. Alleen daaraan kan je al zien dat de Spanjaarden een fiets meer gebruiken als sportmiddel.

Wel merk je dat er in de steden steeds meer rekening wordt gehouden met de gewone fietser. Tevens zijn er rondom Alicante prachtig fietspaden aangelegd. Ook voor de ‘gewone’ fietser biedt Spanje steeds meer. Wel gelden er een aantal andere regels dan wij in Nederland zijn gewend. Hieronder staan de belangrijkste regels. Zodat ook u veilig op uw fiets kunt genieten van al het moois wat de Costa Blanca te bieden heeft.

 

Regels

– Volwassenen moeten verplicht een fietshelm dragen wanneer zij buiten de bebouwde kom fietsen. Daarnaast wordt er aangeraden om in de avond met reflecterende kleding te fietsen. Apart is wel dat u niet verplicht bent om met licht aan te fietsen. Dat is wel weer anders.

– Fietsers dienen zich te houden aan de algemene verkeersregels. Zo dient u te stoppen bij een STOP bord, zebrapad of rood stoplicht. Doet u dit niet, dan krijgt u net als een automobilist een bekeuring. Verstandig dus om de regels te handhaven.

– Net zoals in Nederland bent u verplicht om uw hand uit te steken bij het afslaan.

– Wanneer u in een groep fiets bent u verplicht om met Max 2 mensen naast elkaar te fietsen. U mag het verkeer niet belemmeren.

– Het is ten strengste verboden om te fietsen met een koptelefoon op of te bellen.U kunt hiervoor flink bekeurd worden.

– Voor kinderen onder de 14 jaar is het verboden om op de vluchtstrook van een autoweg te fietsen. Volwassenen mogen dit wel. Iets wat in Nederland niet mag.

< Terug