Een huis kopen aan de Costa Blanca. Wat kun je in de omgeving ondernemen? Deel 2: Fietsen

Als u een huis heeft aangeschaft via een makelaar in Alicante zal je hoogstwaarschijnlijk een woning bezitten aan de Costa Blanca. Maar wist u ook dat je hier in deze omgeving prachtig kunt fietsen. Recreatief fietsen, georganiseerde tours, mountainbiken en zelfs wielrennen is mogelijk aan de Costa Blanca.

De Costa Blanca en dan vooral het binnenland is gemaakt voor fietsers. Voor echte profs of semiprofs, voor beginnelingen of ervaren fietsers, voor mountainbikers of wielrenners. De Costa Blanca is voor fietsers een adembenemende locatie. Met Calpe als absoluut trainingscentrum van de top wielerploegen in de wintermaanden.

Met een fiets (als het even kan met wat versnellingen) kun je in de Costa Blanca prachtige dagtochten maken. Variërend van platteland tot kustroutes en waarin diverse (stevige) heuvels kunnen worden beklommen. Heerlijk als je er even een dagje op uit wil, of iets actiefs wil doen. En beschikt u niet over een fiets, deze kunt u huren bij de plaatselijke fietswinkels.

Er bestaat ook de mogelijkheid om er met een gids op uit te gaan. Hoe leuk is het om met een groep samen een prachtige fietstocht te maken. Deze gidsen zijn vaak te vinden bij de diverse fietsenwinkels, die je in alle grotere steden aantreft. Ook voor goede fietskaarten kun je hier terecht. Ook heeft ieder land voor de liefhebbers, veelal ernaast nog zijn eigen fietsgroep bijv. de Nederlandse Club Holandes in la Nucia. Maar ook Duitsers en Engelsen hebben hier hun eigen clubs. Het is uiteraard ook mogelijk om met allerlei nationaliteiten te fietsen. Op deze manier is er voor iedereen wat te bieden.

Vias Verdes

Een speciale vermelding waard zijn de Vias Verdes. Dit zijn groene wegen die vroeger als spoorlijnen dienden. Deze lopen dwars door heel Spanje en hebben ongeveer 1900 km aan fietswegen die je naar de meest bijzondere en verborgen plekjes brengen. En belangrijk; er mag geen gemotoriseerd verkeer komen! Ook mede om deze reden kunnen deze wegen door iedereen gebruikt worden. Zelfs met kinderen zijn deze wegen goed te doen.

Rond om de plaats Alicante liggen 4 grote groene wegen: Alcoy-Agost, Agost-Puerto del Maigmó, Vía Verde de las Salinas (Torrevieja) en Xixarra 2 (Alicante-Biar)en hebben een lengte van ca. 7 tot ca. 20 km. Een bijzondere manier om de Costa Blanca te verkennen met bergen en valleien, bruggen en viaducten of tunnels van meer dan honderd jaar oud.

Draag wel altijd een fietsershelm en neem voldoende water mee.

 

< Terug