Reisverbod naar Spanje is opgeheven

Het verbod op niet-essentiële reizen van en naar België heeft vorige week een officiële einddatum gekregen. In het nieuwe ministerieel besluit over de Coronamaatregelen dat verschenen is, staat namelijk dat het reisverbod vervalt op 19 april.

Waar moet u rekening mee houden?

Het reisverbod verdwijnt, maar voor wie uit een rode zone terugkeert moet opnieuw getest worden en volgt een quarantaineperiode van minstens 7 dagen en een verplichte PCR test op dag 1 en dag 7. Er is geen uitzondering voor gevaccineerden.

Wat betekent dit voor de autonome regio Valencia?

Volgens de officiële website van de Belgische overheid hebben alle autonome regio’s in Spanje kleurcode rood. Behalve Galicia, Extremadura, Valencia en de Balearen, deze kleuren oranje.

Eind januari gaf de Spaanse overheid aan dat naar alle waarschijnlijkheid toeristen niet welkom zouden zijn tot het eind van de zomer. Maar de grenzen van Spanje zijn wel degelijk open, echter onder bepaalde voorwaarden. Zo moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen van maximaal 72 uur oud.

Wel is het verboden om tussen Spaanse regio’s te reizen en geldt voorlopig een avondklok van 22:00 uur tot 6:00 uur. De horeca en winkels zijn open tot 22:00 uur overal is het dragen van een mondmasker verplich

< Terug