Spanje opent deuren voor zomervakantie

Droom jij van tapas en sangria onder de Spaanse zon?

Spanje laat vanaf juni opnieuw toeristen toe vanuit de hele wereld en dit dankzij een ‘groen certificaat’ waarmee reizigers kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn, óf al Corona hebben gehad, óf negatief zijn getest. Gevaccineerde toeristen hoeven geen PCR-test meer te doen, noch in quarantaine. Dit wist minister van Toerisme Fernando Valdés tijdens een conferentie weten.

De Nederlandse reisbranche liet weten dat vanaf 15 mei snoepreisjes naar Spanje opnieuw worden toegestaan, mits de Corona situatie dat toelaat. In België is het reisverbod al opgeheven sinds 19 april.

Nederlanders en Belgen staan te trappelen om naar Spanje te reizen, dat blijkt uit de enorme belangstelling voor proefvakanties, waarvoor tienduizenden aanmeldingen waren.

Wil je plannen maken om naar Spanje te reizen? Dan zijn er twee belangrijke dingen waar je op moet letten: het reisadvies van het Nederlandse en Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken en de regels in Spanje zelf.

De belangrijkste richtlijnen zijn: anderhalve meter afstand houden, zowel binnen als buiten verplicht een mondkapje dragen. Daarnaast zijn er extra hygiënische maatregelen getroffen en geldt er buiten een rookverbod als er geen twee meter afstand gehandhaafd kan worden. Aan de Costa Blanca zijn de restaurants en cafés open tot 22:00 en mag je met maximaal 6 personen bij elkaar zitten. Winkels zijn open tot 21:00. Discotheken en nachtclubs zijn gesloten en grote (sport)evenementen afgelast.

In Spanje geldt voor het hele land een avondklok (toque de queda) van 23:00 tot 06:00 uur. De autonome regio’s kunnen afwijken van deze tijden, aan de Costa Blanca is dit van 22:00 tot 06:00. Voor het niet naleven van de richtlijnen kan je in Spanje een boete krijgen, die hoog op kan lopen. Leef dus altijd de lokale regels na en geniet van een zorgeloze vakantie in Spanje!

< Terug