Terug naar het strand: Spanje verwelkomt alle gevaccineerde toeristen vanaf 7 juni

Toeristenmagneet Spanje verwelkomt vanaf 7 juni mensen van overal ter wereld die ingeënt zijn tegen COVID-19, in de hoop zo de toeristische sector te redden.

Het buitenlandse toerisme naar Spanje daalde vorig jaar met 80% omwille van COVID-19. Vakantieplannen werden hierdoor vrijwel tot stilstand gebracht en de stranden, hotels en horeca bleven verlaten achter.

Reizen naar Spanje wordt toegestaan ​​voor gevaccineerde toeristen ongeacht hun land van herkomst, dit maakte premier Pedro Sanchez vrijdag bekend op de internationale toerismebeurs in Madrid.

Spanje laat sinds 24 mei ook toeristen uit 10 niet-EU-landen toe, die als laag risico worden beschouwd, om zonder een negatieve PCR-test het land binnen te komen.

Groot-Brittannië, de grootste markt van Spanje voor buitenlandse toeristen, zal op de lijst komen, evenals Australië, Nieuw-Zeeland en Israël.

“Ze zijn welkom – meer dan welkom – zonder restricties of gezondheidscontroles,” vertelde Sanchez aan de verslaggevers.

Spanje was een van Europa’s zwaarst getroffen landen tijdens de pandemie, met meer dan 78.000 sterfgevallen door het coronavirus en 3,6 miljoen gevallen. Maar het aantal besmettingen is gedaald en de vaccinaties vorderen snel, waardoor de meeste regio’s de uitgaansverboden kunnen schrappen.

Een dag nadat de EU een langverwachte deal bereikte voor digitale vaccincertificaten, zei Sanchez dat de terugkeer van het toerisme de belangrijkste motor zou zijn van het economische herstel van Spanje. De sector was voorheen goed voor 12% van de output.

Hotel reserveringen in Spanje stijgen opnieuw sinds de noodtoestand eerder deze maand afliep en verwelkomt alle toeristen met open armen.

Bovendien is de interesse in de aankoop van een tweede verblijf in Spanje altijd gebleven en is nu zelfs toegenomen. Vele mensen boeken hun inspectietrip of maken weer afspraken om de omgeving en woningen te komen bekijken.

< Terug