Belgen zoeken nog steeds naar een tweede verblijf onder de Spaanse zon

Ligt het aan de lange koude en donkere dagen of meer tijd door de pandemie? Cijfers tonen aan dat de Belgen nog altijd aangetrokken zijn door vastgoed in Spanje.

Uit onderzoek van de krant L’echo op basis van de meest recente Spaanse statistieken bleek dat Belgen in de die eerste kwartalen van 2020 meer tweede verblijven hebben gekocht dan in heel 2019.

Als gevolg van de coronapandemie en het sluiten van de Spaanse grenzen, gingen de verkoopcijfers tijdens het tweede kwartaal sterk naar beneden. Zo waren er minder dan 500 verkopen door Belgische klanten wat resulteerde in een daling van 44% ten op zichte van het eerste kwartaal.

Deze zomer startte echter een inhaalmanoeuvre doordat de grenzen werden geopend en er op nieuw luchtverkeer beschikbaar was. Dit blijkt uit de cijfers van Spaanse notarissen in de zomermaanden, met maar liefst 961 aankopen.

Men kan vaststellen dat in de eerste 3 kwartalen 2283 Belgen, met een gemiddelde van acht per dag, een tweede verblijf in Spanje hebben gekocht. In 2018 waren dat maar liefst meer dan 4000 verkopen.

< Terug