Benidorm verwelkomt “Digitale nomaden”

De aantrekkingskracht van de zee en meer dan 300 dagen zon per jaar hebben van Benidorm, decennium na decennium, een ideale bestemming gemaakt voor bezoekers die graag van het leven genieten.

Benidorm is niet alleen een bestemming die het hele jaar door toeristisch aantrekkelijk is, het is ook een ideale plaats om te werken. Vooral tijdens deze periode richt de stad zich daarbij hoofdzakelijk tot de nationale (Spaanse) en internationale (buitenlandse) “digitale nomaden” die tijdelijk of voor een langere periode met hun “digitale kantoor” en/of werkzaamheden naar Benidorm kunnen komen.

Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk, onafhankelijk van een bepaalde locatie, uit te voeren. Ze leven als een “nomade” door zich veel te verplaatsen en te reizen en op deze manier gebruik te maken van een flexibele manier van werken. Om de digitale nomaden en thuiswerkers aan te trekken heeft de gemeente de slogan ‘Vivir en Benidorm; trabajar desde el paraíso’ ofwel ‘Leven in Benidorm; werken vanuit het paradijs’ bedacht.

Waarom werken in Benidorm?

Veiligheid en welzijn

Benidorm is een ideale plek om te genieten van gezondheidstoerisme. Door het speciale microklimaat, dat wordt gekenmerkt door milde temperaturen gedurende het hele jaar door, en de kwaliteit van de stranden.

Benidorm is momenteel heropend voor bezoekers en heeft aangepaste verantwoorde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen onderstrepen het belang van samenwerken om zo bewoners en bezoekers te beschermen.

Locatie en connectiviteit

Benidorm ligt in de regio Valencia en in de provincie Alicante, 38 km van  Alicante en 106 km van Valencia. Benidorm is een van de belangrijkste bestemmingen aan de Middellandse Zee, heeft een uitstekende verbinding met de rest van Spanje en is makkelijk toegankelijk voor andere landen.

Duurzaamheid en natuur

Benidorm heeft geweldige milieuomstandigheden, dit dankzij het Sierra Helada National Park met omliggende gebiedende en de 7 km lange kustlijn die omringd wordt door de Middellandse Zee.

Door het compacte stadsmodel kan je in Benidorm overal te voet of met de fiets naartoe, daarnaast is er ook een grote verscheidenheid aan openbaar vervoer.

Zaken en infrastructuur

Idyllische stranden en een prachtig mediterraans landschap als achtergrond met daarnaast goede gezondheidszorgfaciliteiten, een solide infrastructuur en snelle internetverbindingen, maken van Benidorm de ideale balans tussen werk en privé.

In Benidorm vind je verschillende werkplekken die uitgerust zijn met alles wat u nodig heeft terwijl u geniet van een kop koffie en een lekkere lunch. Enkele leuke plekken hiervoor zijn Madnes Coffee Benidorm, Urban Beach en Cerveceria L´abadia.

< Terug