Doorlopende reisverzekering ja of nee

Onbezorgd naar Spanje

Heb je een reis naar Spanje geboekt? Dan is de voorpret begonnen! Om te zorgen dat je vakantie naar Spanje zorgeloos verloopt, is het verstandig om een reisverzekering te hebben. Hiervoor kun je uit verschillende varianten kiezen, maar welke verzekering is nu waarvoor? Met een vakantiehuis in Spanje ga je vast meer dan één keer per jaar op vakantie. In dit geval is een kortlopende reisverzekering voor jou waarschijnlijk niet handig, maar wellicht wel voor alle familie en vrienden die één keer per jaar langskomen in je Spaanse finca of appartement.

Kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering ben je voor één vakantie of periode verzekerd. Hiermee is onder andere je bagage verzekerd en noodhulp in het buitenland. Met aanvullende modules kun je de dekking van de reisverzekering verder uitbreiden. Per verzekeraar verschilt het wat er door de reisverzekering wordt gedekt, kijk dus niet alleen naar de premie bij het afsluiten van een verzekering. Logischerwijs wordt door een reisverzekering met een lage premie ook minder gedekt. 

Doorlopende reisverzekering

Wanneer je een vakantiehuis hebt in Spanje ga je waarschijnlijk vaker per jaar op vakantie en dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd als je op reis gaat. In principe verschilt de dekking van een kortlopende en doorlopende reisverzekering niet, ook bij de doorlopende reisverzekering kun je verschillende modules afsluiten. 

Speciale reisverzekeringen

Ga je voor stage of studie naar Spanje? Dan is een normale reisverzekering vaak niet geschikt. Ook als je vrijwilligerswerk gaat doen, heb je waarschijnlijk een speciale reisverzekering nodig. Hetzelfde geldt als je een gevaarlijke sport gaat doen op vakantie, zoals surfen voor de Spaanse kust. Informeer in deze gevallen bij de verzekeraar welke reisverzekering voor je avontuur geschikt is.

Annuleringsverzekering

Heb je een vliegticket naar Spanje geboekt, maar overlijdt vlak voor je vakantie een familielid dan wil je waarschijnlijk niet meer in het vliegtuig stappen. Voor dit soort gevallen bestaat een annuleringsverzekering. Deze verzekering kun je niet last minute regelen, maar moet je direct of kort na het boeken van je vakantie vastleggen.

Dekking zorgverzekering

Check voordat je op vakantie gaat je zorgverzekering, want vaak ben je in het buitenland alleen naar Nederlands tarief verzekerd voor zorgkosten. Een bezoek aan het ziekenhuis in Spanje heb je vast niet op het programma staan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Hierdoor kan het verstandig zijn om een reisverzekering met medische kostendekking af te sluiten.

In Spanje wonen?

Ga je niet naar vakantie op Spanje, maar wil je er gaan wonen of voor een langere periode verblijven? Dan is je Nederlandse zorgverzekering waarschijnlijk niet meer geldig. Voor gepensioneerden die naar Spanje emigreren wordt soms een uitzondering gemaakt. Zoek dit goed uit voordat je emigreert. Op deze manier voorkom je vervelende financiële verrassingen en kun je écht onbezorgd van je verblijf in Spanje genieten! 

< Terug