El Postiguet wordt het eerste digitaal strand ter wereld.

Het strand van Postiguet, in de stad Alicante, is “het eerste strand op internationaal niveau” geworden dat de Navilens-technologie integreert. Deze laat toe gratis informatie te verstrekken op de mobiele telefoon van de gebruikers in 33 talen, zowel geschreven als gesproken.

“El Postiguet is het eerste strand ter wereld dat volledig digitaal is. Als we in de 21ste eeuw over toerisme spreken, hebben we het over digitale informatie”, verklaarde de vice-burgemeester van Alicante en het hoofd van de gemeentelijke dienst voor toerisme, Mari Carmen Sánchez.

De gemeenteraad van Alicante, in samenwerking met de Vectalia-groep, heeft zojuist Navilens-labels geïnstalleerd op de dertien ingangen van het strand van Postiguet. Een gratis te downloaden smartphone-applicatie waarmee strandgebruikers in realtime alle informatie hebben over de diensten die op het strand beschikbaar zijn.

De technologie van Navilens, die onlangs ook werd geïmplementeerd in de stadsbussen van Alicante, stelt nu strandbezoekers in staat om actuele informatie op hun telefoon te ontvangen over het Covid-19-protocol, de kwaliteit en temperatuur van het zeewater, de temperatuur op het strand, de UV-index, windsnelheid en strandbezetting.

Navilens-codes, kenmerkend voor hun opvallende kleuren, elimineren ook taalbarrières aangezien al deze informatie wordt aangeboden in een van de 33 talen die in de applicatie zijn ingeschakeld. De informatie wordt automatisch weergegeven in de taal van de mobiele telefoon van de gebruiker.

< Terug