Spanje is favoriete vakantiebestemming bij Europeanen

Spanje is met zijn overvloed aan stranden, cultuur, natuur en gastronomie hét ideale vakantieland en heeft hiermee elke soort vakantieganger iets te bieden. Vanwege de corona-pandemie kan men nu jammer genoeg niet op reis naar Spanje, maar als het aan meer dan de helft van de Europeanen ligt moet dat deze lente en zomer veranderen.

Volgens een enquête van de European Travel Commission, wil 54% van de Europeanen deze zomer op vakantie en waarvan 34% aangeeft van plan is begin mei en eind juli te reizen.

41% van de deelnemers geeft aan liever binnen Europa te reizen dan te kiezen voor een bestemming buiten Europa. 35% verkiest in eigen land te blijven.

Transport

54% geeft aan met het vliegtuig te willen reizen terwijl 16% van de deelnemers aangeeft het vliegtuig niet als corona-veilig te zien. Het reizen met eigen vervoer binnen Europa is met 36% van de ondervraagden nog steeds populair.

Landen

Uit dat onderzoek blijkt ook dat Spanje bovenaan de lijst van de 5 populairste landen staat, in volgorde is dat Spanje (10,2%), Italië (7,8%), Frankrijk (6,5%), Griekenland (6,1%) en Duitsland (5,2%). Op die lijst staan ook nog Portugal (4,5%), het Verenigd Koninkrijk (4,3%), Turkije (3,6%), Kroatië (3,1%) en Nederland (2,9%).

Als we kijken naar de inwoners van de Europese landen die aangeven op vakantie te willen gaan vóór het einde van juli dit jaar dan is dat 80% in Polen, 60,7% in Italië, 55,4% in Oostenrijk, 55,3% in België en 51,8% in Spanje.

< Terug