Spanje is het tweede land ter wereld met de hoogste levensverwachting. Wat is hun geheim?

Volgens diverse onderzoeken staat Spanje op nummer twee wat betreft de hoogste levensverwachting. En in 2040 verwachten deze onderzoekers zelfs dat Spanje op nummer 1 komt te staan. Waar nu Japan nog op staat. Dat betekent dat je in Spanje over het algemeen ouder wordt dan in de rest van de wereld. Een belangrijk aspect om ervoor te kiezen om een huis in Spanje aan te kopen. Wie wilt er immers niet gezond oud worden. En genieten van al deze extra voordelen.

Wat is hun geheim:

  • Mensen in Spanje bewegen meer. Ze wandelen vaker of slenteren door de steden wanneer de zon ondergaat. Dit is uiteraard veel fijner bij mooi weer. En dit is nou eenmaal vaak het geval in Spanje.
  • Eetgewoonten: verse producten, veel vis en de veelgenoemde olijfolie. Als je het vergelijkt met andere landen eten de Spanjaarden gezonder. En ook lekkerder bovendien. Dat vinden wij in ieder geval!
  • Het Spaanse middagdutje; ook wel de siësta genoemd. Veel mensen in Spanje houden tussen de middag een aantal uren rust. Ook deze langere pauze heeft zijn invloed op de gezondheid.
  • Wie kent deze niet? In plaats van ´s avonds een vol bord met eten naar binnen te werken kiezen deze mensen ervoor om een aantal kleine hapjes te eten. Eventueel onder het genot van een wijntje en lieve mensen om zich heen.
  • En als laatste aspect; de taal. Eentje die je wellicht niet verwacht. Toch blijkt uit onderzoek dat Spaans de vrolijkste taal is van de wereld. Leuke bezigheid erbij is dan ook het leren van deze prachtige taal.

Conclusie: Een huis kopen in Spanje is ook goed voor de gezondheid.

< Terug